bildet viser en mann med hvit lue

Ny stor og flott hytte under oppføring

Et steinkast unna idylliske Osensjøen er en ny stor, flott hytte under oppføring. Formann Geir Kjernet hos Fagflis Elverum regner med at hytta er ferdigstilt i løpet av april.

 -Dette er en morsom og utfordrende hytte å bygge. Vi har akkurat mottatt seks pakker med innvendig panel, og vi er snart i gang med siste den finishen. Hvis alt går etter planen og alle holder seg friske og raske, regner vi med å gjøre oss ferdige i løpet av april, sier den erfarne formannen.

Vidsyn

Hytta som Geir Kjernet og kollegene hans hos Fagflis Elverum har jobbet med siden oktober i fjor ligger i hytteområdet Gresgarn i Søre Osen, og er i utgangspunktet en ferdighytte fra Hellvik hus. Med fantastisk utsikt over Osensjøen bærer hytta det treffende navnet «Vidsyn».

-Dette er en staselig, romslig og flott hytte med 120 kvadratmeter grunnflate, fire soverom og oppstue på hele 30 kvadratmeter. Denne hytta er noe omtegnet, med større vinduer og en litt annen peisløsning, sier Kjernet, og forteller at snekkerne rakk å få opp reisverket og få opp veggdukene i midten av november.

-Det var veldig bra planlagt, for mandagen etter var det 20 centimeter med snø. Siden da har vi måkt snø omtrent hver dag, men det er slik det er å sette opp en hytte om vinteren. Ikke noe problem, men en må regne med litt ekstraarbeid.

bildet viser to unge menn foran hus som bygges
Tømrerlærlingene Jo Svensberget og Martin Nordlie

Norges flotteste arbeidsplass

Området rundt Osensjøen er kjent for flott natur og fritidsmuligheter. Geir mener selv han har hatt Norges flotteste arbeidsplass de siste månedene.

-Det er en flokk med rådyr som trekker ut på isen rett utenfor her. Det ser ut som de legger seg ned for å hvile og sove. Utpå sjøen er det jo flatt og fint og god oversikt, men det er alltid et av dyrene som er våken og holder vakt. Det er sikkert en del rovdyr i området her, sier formannen, som til enhver tid har hatt med seg mellom fire og seks mann på jobben.

-To av dem er lærlinger. Det er flinke, unge folk, men de er jo først og fremst her for å lære. Og nå har de jammen fått en seg en flott naturopplevelse på kjøpet.

bildet er sammensatt av flere av hytter og utsikt i vinterlandskap

bildet viser en cta