Bildet sammensatt av flere - viser to menn i arbeid med flislegging

Mye nytt i butikken

Butikken til Fagflis Elverum på Grindalsmoen blir nå enda mer innholdsrik. I løpet av våren kommer flere nye utstillinger på plass, og nye peiser og ovner er på vei inn.

-Det er travle dager. Vi begynte å montere den nye utstillingen i februar, og regner med at alt arbeidet er ferdig innen utgangen av april, sier butikksjef lars Nilsson, som får assistanse av murerlærling Ruben Sønsteby Nergaard når den unge mannen ikke er opptatt på byggeplasser eller med andre viktige gjøremål.

Tre ukers leveringstid

Det er baderom det handler mest om for Lars Nilsson for tiden. 17 eller 18 showroom skal flislegges, vegger og gulv, med de flotteste flisene han har å vise frem. Og det er ikke lite. Noen av utstillingene er tidløse, og kan stå oppe i flere år. Andre er mer trendy, og må skiftes ut med jevne mellomrom.

-Akkurat nå holder jeg på å montere  Cæsar Alchemy, som er en nydelig italiensk, mintgrønn porcenelatoflis i stort format, og en annen vegg som skal kles med Dom Blake. Dette er også en populær italiensk keramisk flis med flotte steinmønster, sier butikksjefen.

Han blir avbrutt noen minutter av en proffkunde som kommer for å hente en stor bestilling som har ligget i lagerbygningen en stund.

-Vi har en begrenset lagerbeholdning av de mest populære flisene. Ellers bestiller vi direkte fra produsenten. Det tar normalt ikke mer enn tre uker før kunden kan hente flisene.

Bilde er sammensatt av flere og viser peiser

Halvparten av hver

Det er en stor og rikholdig utstilling Lars Nilsson kan vise fram. Den desidert største i Elverums-området. Han kan ikke si nøyaktig hvor mange forskjellige typer fliser det er snakk om, men det er adskillige. Og det er enda flere på hjemmesidene til fagflis.no.

Omtrent halvparten av det drøyt 500 kvadratmeter store bygget er satt av til keramiske fliser, skifer, naturstein og annet som skal pryde vegger og gulv. Resten er til peiser og ovner.

Mellom rekkene av flotte klebersteinspeiser og stilige vedovner røper et og annet hull at ikke alt er på plass enda. Butikksjef Nilsson forteller at det har oppstått leveranseproblemer i bransjen. Store problemer.

-Det skjedde i fjor høst. Vi bestilte noen utstillingsmodeller fra en dansk produsent, et merke som vi har forhandlet i mange år uten problemer, men da vi fikk vite at vi måtte vente et år på disse peisene, fant vi ut at vi måtte gjøre noe. Nå har vi i stedet tatt inn flere produkter fra norske Nordpeis og Dovre. De har like bra produkter og mye kortere leveringstid. Hvis du bestiller en Nordpeis nå, skal vi ha den på plass i løpet av november. Dovre har enda litt kortere leveringstid.

 

bildet viser CTA - Kontakt oss