bildet viser en ansatt

Husk å impregnere fugene

– Hvis du vil at de hvite fugene skal holde seg rene og pene, bør du sørge for å impregnere dem.

Det er en enkel sak, og en bitteliten ekstrakostnad som vil spare deg for mye bry og ergrelser i fremtiden, sier butikksjef Lars Nilsson hos Fagflis Elverum AS.

– For 10, 15 år siden brukte man gjerne grå fuger, og da var ikke smuss og misfarging så lett synlig. I dag er det stort sett hvitt som gjelder, og da ser man dette allerede etter kort tid. Har du for eksempel hvite fuger rundt komfyren, vil de være grå etter fire middager.

Kan samle skitt og bakterier

Det er selvfølgelig heller ikke bare snakk om kosmetikk. Det er i fugene at skitt og bakterier kan samle seg. Dette kan også trekke seg godt inn i den porøse fugemassen, og dermed blir rengjøring til en nesten umulig oppgave.

– På kjøkken og bad holder det å impregnere en gang, men du bør gjøre dette med en gang fugene er tørre. På gulv og andre steder med stor slitasje, kan du med fordel impregnere en gang i året, sier Nilsson, som anbefaler det vannbaserte og miljøvennlige preparatet SurfaPore M.

Anbefaler SurfaPore M

– SurfaPore M er enkel å påføre. Du kan benytte rulle, pensel eller lavtrykkssprøyte, og produktet danner ingen hinne på underlaget. Dermed unngår du fargeforskjeller ved impregneringsoverganger, forteller Lars Nilsson.
– SurfaPore M kan også benyttes til impregnering av betong-, marmor- og naturstensfasader. Produktet er olje- og vannavvisende, og har unike fordeler til bad. Hudfett og såperester avvises lett av SurfaPore M. Det sørger også for at at kalk og skitt ikke fester seg til underlaget.