bildet viser en mann ved siden av reol med varer

Fugabella Color: Ny fugemasse med overlegne egenskaper

Kan brukes overalt. Svært enkelt å legge. Holdbar i mange år. Miljøvennlig så det holder. 50 ferdigblandede farger. Butikksjef Lars Nilsson hos Fagflis Elverum AS mener den nye fugemassen Fugabella Color rett og slett er et superprodukt.

 -Den italienske produsenten Kerakoll SpA har tatt de beste egenskapene fra epoxy- og sementbaserte fugemasser og kombinert dem til dette superproduktet. Samtidig har de fjernet ulempene, og kommet opp med en hybrid fugemasse som har helt overlegne egenskaper, mener Lars Nilsson.

50 flotte farger

Fugabella Color er en miljøvennlig hybrid fugemasse til keramiske fliser, mosaikk og naturstein. Den er svært enkel i bruk, og kan formes til fugebredder fra opptil 20 millimeter. Fugemassen har lang åpentid, trenger ingen ytterligere tilførsel av vann under bearbeiding, er uten krymp og holder formen i enhver fug uten å synke.

-Denne fugemassen er så enkel og letthåndterlig at alle kan bruke den. Det er bare å blande opp pulveret i vann, så er den klar. Og i motsetning til mange andre fugemasser, endrer ikke fargen seg om du skulle spe på med litt for mye eller for lite vann. Fargen er konsistent tvers igjennom, sier Lars Nilsson, og forteller at Fugabella Color leveres i hele 50 ferdigblandede farger.

-Det er en imponerende palett av fugefarger som åpner for spennende designmuligheter i alle prosjekter. De fargerike pigmentene hentes fra naturlige mineraler og den unike sammensetningen av råvarer resulterer i en fargebestandig fuge.

bildet viser et fargekart

Svært miljøvennlig

Den nye fugemassen består av naturlige og kortreiste ingredienser, og i pulveret finner du rene, naturlige limstoffer uten tilsetninger som epoxy eller sement. Den italienske produsenten Kerakoll SpA har som målsetting å være i førersetet innen det de kaller «GreenBuilding».

-Med avanserte laboratorium og egne team av forskere strekker Kerakoll SpA seg langt i å bidra til utviklingen av sunne innemiljøer med miljøvennlige produkter, sier Lars Nilsson, og forteller at den nye fugemassen har fått toppkarakterer for miljø og bærekraft i alle internasjonale tester.

-Fugemassen avgir svært lite gasser.  Mer enn 60 prosent av mineralene som brukes blir hentet ut regionalt, og mer enn 30 prosent er resirkulert. Råvarene hentes fra lokale brudd og produksjonssteder og fraktes med tog til fabrikkene. Pigmentene i fargestoffet produseres av helt naturlige råvarer, og etter endt levetid er den herdede fugemassen resirkulerbar.

  • Enkel å rengjøre og vedlikeholde
  • Fargebestandig
  • Ingen krymp
  • Motvirker salt- og kalkutslag
  • Til gulv og vegg, inne- og utendørs.
  • 50 farger
  • Produsert av resirkulerte og kortreiste komponenter