bildet viser en ansatt

Flisene blir stadig større

Flisene blir større. Veggene er fortsatt lyse, mens gulvflisene ser ut som sement eller stein, og marmor er tilbake for fullt. Slik er de viktigste flistrendene i år, ifølge butikksjef Lars Nilsson hos Fagflis Elverum.
– I Europa går det mye i treimitasjoner for tiden, men det har ikke slått an så veldig her. Det er kanskje fordi tre ikke er så eksklusivt her i Skandinavia som det er lenger sydover. Men vi har solgt noe av det, og vi har flere slike fliser i utstillingen her i butikken, sier Lars Nilsson.

Langsiktige trender

Interiørmagasinene varsler om at frodige farger er den nye trenden, men det har ikke Nilsson og kollegene hans sett noe til.

– Nei, i hvert fall ikke enda. Det er jo også mye lengre horisonter i vår bransje. Det er mye lettere å male en vegg i stua enn å bytte ut flisene på badet. Flisene våre har en levetid på minst 25 år, og det går vanligvis minst 10, 12 år før man begynner å tenke på å bytte dem ut, sier Nilsson.
– Dessuten har det nok litt å si at de store flisprodusentene holder til i syd- og mellom-Europa. Derfor blir trendene i stor grad preget av det som skjer der nede, og ikke så mye av hva som er populært her på berget.

Marmor er tilbake

– 75 prosent av gulvflisene vi selger er av typen sement eller stein-look. Disse kom for noen år siden, og er fortsatt veldig populære, forteller Nilsson.
– Og veggflisene er fremdeles veldig lyse. Det går gjerne i helt hvitt, eller farger som bomull eller andre nyanser av hvitt.
– Jeg synes personlig det er morsomt at marmor nå er på full fart tilbake. Vi selger nå stadig mer av både ekte marmor og marmorimitasjoner. Italienske Calacata er et eksempel på en flis som er veldig populær for tiden.

Stadig større

Lars Nilsson forteller at en veldig tydelig trend er at både vegg- og gulvfliser blir stadig større. Mens det for 12, 15 år siden stort sett handlet om 20 x 20 cm. fliser, er 30 x 60 eller 60 x 60 cm.  helt normalt i dag.
– Vi leverte nylig baderomsfliser på 120 x 240 cm. Nor særlig større enn det blir det ikke!