bildet viser en dame to menn ute

-En veldig trivelig prosess

-Alt i alt har dette vært en trivelig prosess. Vi er veldig fornøyde med både prosjektleder Knut Wolla, snekkerbas Geir Kjernet, snekker Even Hyttebakk og de andre i Fagflis Elverum AS. De har gjort et solid og fint arbeide.

 Det sier huseier Torbjørn Almlid på Hamar, som gleder seg til å flytte inn i den nye funkisboligen, som etter planen skal stå ferdig i løpet av april.

Praktfull beliggenhet

Den nye eneboligen til Torbjørn Almlid og Ragnhild Woll ligger praktfullt til i vestskråningen ned mot Mjøsa og med panoramautsikt over Norges største innsjø. Det er hektisk aktivitet på byggeplassen denne småkjølige, men solfylte formiddagen i januar. Det utvendige arbeidet er stort sett ferdig, men i det som snart skal bli stue og kjøkken pågår arbeidet for fullt. Prosjektleder Knut Wolla har allerede bestilt malere, og det er mye som skal på plass før den tid. Ikke minst må ekteparet bestemme seg for hvilke farger de ønsker på tak og vegger. I tillegg til hvitt, tenker vi å ha noen lune og varme farger, forteller Ragnhild Woll.

Stort kravspekk

Det blir ikke noen langveis flytting for ekteparet Almlid og Woll. De bor nemlig på nabotomta. Det var ønsket om «å nedskalere», som de sier, som gjorde at de kjøpte den nye tomta for fire år siden.

-Vi blir jo ikke yngre, ler Torbjørn Almlid.

-Her får vi alt vi trenger på ett plan. Moderne, lettstelt og akkurat slik vi vil ha det, sier han, og forteller at de lette lenge i ferdighuskatalogene uten å finne akkurat det de ville ha.

-Vi hadde et stort kravspekk. For oss var det viktig å få huset akkurat slik vi ønsket. Derfor valgte vi å bruke et lokalt arkitektkontor som vi jobbet med et halvt års tid for å få alt på plass.

to menn en dame inne

Stort sett etter planen

Fagflis Elverum AS startet med grunnarbeidet til den nye funkisboligen i august i fjor, og til tross for de til dels store utfordringene som bygningsbransjen opplever for tiden, kan prosjektleder Knut Wolla fortelle at arbeidet stort sett har gått etter planen.

-Vi har vært heldige og flinke og klart å få tak i det vi trenger av materialer. Nå setter vi inn de ressursene vi trenger for å få ferdigstilt prosjektet i løpet av april.

Torbjørn Almlid er svært fornøyd med arbeidet til Knut Wolla og kollegene hans. Det eneste som ikke gikk slik det skulle, var søkeprosessen. Da ble husbyggeren etter hvert grundig utålmodig på de ansvarlige hos Fagflis Elverum AS.

-Vi skulle egentlig ha startet opp i mai i fjor. Så ble det august i stedet. Og med det prishoppet vi opplevde i fjor sommer, så ble det tre kostbare måneder.

Nå gleder Torbjørn Almlid og Ragnhild Woll seg til å ta huset i bruk og grille på sin nye veranda til sommeren.