bildet viser en ansatt

Allsidig tømrer Svela

Tømrer, hønsebonde og motorsykkelentusiast. Og småbarnsfar, først og fremst. Thor Willy Svela er av dem som ikke vet hva latmannsliv er.
Han er født i Drammen og oppvokst på Jæren, men det er ikke spor igjen av fordums dialekter.

– Nei, den forsvant fort da jeg fløtta hit i 96, humrer det lunt bak frodig, rødt skjegg.
Hit er småbruket på Løten der han bor med kona Linn og barna Frøya på to og Brage på seks år.

Givende arbeid

Han er nesten ferdig med huset på Ilseng, som brant ned til grunnen for en tid tilbake. Siden sent i fjor høst har Thor Willy og kollegene hans i
Fagflis Elverum arbeidet med å gjenreise byggverket. I dag er det skyvedørsgarderoben som skal på plass, og snart er det bare kosmetikk og siste innspurt som gjenstår før eierne kan flytte hjem igjen.

– Det er fint og givende arbeid, mener tømrer Svela.

Alt på hus

Thor Willy Svela har arbeidet i Fagflis Elverum i mer enn 10 år, og han stortrives i jobben.
– Tømreravdelingen vår består av 15, 16 mann, og vi gjør alt som kan og må gjøres på et hus. Alt fra ringmur til tak.
Bortsett fra en liten jobb for Forsvaret på Gardermoen, er det meste av oppdragene i nærområdet rundt Elverum. Og det er nok å gjøre.

– Den jobben vi holder på å avslutte nå, fikk vi gjennom et forsikringsselskap. Det gjør også det neste prosjektet vi skal i gang med.

Motorsykkel og høner

Når han henger av seg tømrerbeltet for kvelden, er Thor Willy ofte enten hos motorsykkelen i garasjen eller ute hos hønene.

– Vi driver med rasehøns. Åtte forskjellige raser, har vi, og mellom 30 og 50 høner. Det er kjempegøy, både for oss og unga. De eggene vi ikke bruker til avl, selger vi som mategg.