Fagflis på Elverum leverer ovner i alle størrelser og typer. Nå, som fyringssesongen står for døra, kan du gjøre et høstkupp på kvalitetsovner fra ledende norske og utenlandske produsenter.

– Fram til og med 21. oktober gir vi 20 prosent rabatt på alle ovner vi har i butikken, forteller butikksjef Lars Nilsson hos Fagflis Elverum.

 

Klebersten er trendy

Det er litt å velge mellom i den rundt 500  kvadratmeter store butikken på Grindalsmoen i Elverum. Her finnes ovner i alle størrelser, typer og prisklasser fra kjente merkenavn som Nordpeis, Westfire, Jøtul, Norsk Kleber og Heta.

– Norske kleberstensovner er veldig populære. Ovnene fra Norsk Kleber er bygget uten stålinnsats. Det gjør at de gir en behagelig varme, som passer godt i både moderne og eldre bygninger. Dessuten holder steinene veldig godt på varmen, sier Nilsson, og forteller at omtrent hver fjerde ovn Fagflis Elverum leverer er av denne typen.

 

Miljøvennlige og effektive

For den som vurderer å skifte ut en gammel vedovn eller peis, kan Nilsson fortelle at moderne ovner er langt mer effektive og miljøvennlige.

– Til neste år er det 20 år siden det ble innført krav om at alle ovner som installeres skal være rentbrennende. Det er fordi en ny vedovn med den nyeste teknologien, kan avgi inntil en fjerdedel av svevestøvet som en gammel vedovn med ikke-rentbrennende teknologi. Dermed er de mye mer miljøvennlige, men også mye mer effektive. Du slipper så mange turer i vedboden, for moderne ovner avgir mye mer varme pr. sekk med ved.

Klar i god tid

I mer enn 10 år har Fagflis Elverum installert moderne, miljøvennlige ovner i Østerdalen, Solørdistriktet og nærområdet rundt Elverum. Og , om du ønsker, slipper du å bekymre deg over tungvint transport og kronglete montering.

– Vi har tre mann som monterer for oss. Leveringstiden er inntil to uker om du ønsker ovnen ferdig installert. Det er litt avhengig av hvilken type ovn det er snakk om. Hvis du vil gjøre jobben selv, kan vi normalt levere på halve tiden. Uansett skal vi sørge for at du er klar i god tid før kulde setter inn for alvor, smiler butikksjef Nilsson.