De har ord på seg for å være både omgjengelige, løsningsorienterte og kunnskapsrike. Men hvem er de egentlig, de to ganske unge mennene i butikken til Fagflis på Elverum?

 

Butikksjef Lars Nilsson er umiskjennelig svensk, født og oppvokst i kystbyen Söderhamn, 20 mil nord for Stockholm, og med svensk frue og to barn.

– Man barnebarna er norske, smiler han.

 

Butikksjefen trives jâttebra

Lars Nilsson kom til Norge for snart 20 år siden som «jobbflyktning», som han selv omtaler det. Han er bosatt i Våler i Solør, og har jobbet i Fagflis Elverum i åtte år. De siste fem i butikken. Her trives han jâttebra.

– Her er ingen dager like. Jeg mener, produktene er jo stort sett de samme, men det kommer forskjellige folk innom hele tiden, sier Nilsson, som understreker at Fagflis Elverum er opptatt av å skape gode kunderelasjoner.

– Det begynner som regel her hos oss i butikken. Det er jo typiske investeringsprodukter vi selger, og da må vi ta oss god tid til hver enkelt kunde.

 

Fint sted å jobbe

Ronny Kristiansen er den andre av gutta i butikken til Fagflis Elverum. 42-åringen har også ansvaret for butikklageret, og trives kanskje aller best når han kan stå ute og skjære stein.

– Det er en av de virkelig fine tingene med denne jobben. Den er så mangfoldig, sier butikkmedarbeideren, og forteller at han har hatt denne jobben i syv år.

Ronny Kristiansen er født og oppvokst på Elverum, der han fortsatt bor med samboer og barn. Lokalbeolkningen kjenner han kanskje best som hardtslående trommeslager i hardrockbandene Wolfgang og Black Mammuth. Men med jobb, barn og familie blir det stadig lengre mellom spillejobbene. Han tror ikke det er så mange av kundene han treffer i butikken som drar kjensel på trommeslager Kristiansen.

– Men det er greit, for de som kommer hit er stort sett fine folk, likevel. Og for en som liker å være sosial, er dette et fint sted å jobbe.